събота, 29 юни 2013 г.

Импровизирайте с малко джинджифил и годжи бери



Една сутрин се събудих с неутолимото желание да правя сладкиши, докато няма място в кухнята. Повярвайте ми това е добър начин да посрещнеш половинката си, след дълъг работен ден.

Казват, че най-лесният начин да продадеш къща, е когато той ухае на дом, а какво по-добро от мириса на прясно изпечен хляб. Представете си, че този дом е вече Ваш. Прибирате се у дома и от вратата (или още в асансьора) вниманието Ви е привлечено от ухание на джинджифил и препечена захар…

Моята измишльотина взе своите жертви и се наложи да бъде приготвена втора тава :)

 Рецепта:

2 ч.ч. Брашно
1 ч.ч. Захар
1 ч.ч. Прясно мляко
2 Яйца
½ ч.ч. Олио
3 с.л. Какао
1 Бакпулвер
½ ч.л. Джинджифил
2 шепи Годжи бери

Сладкото в този сладкиш, е че не Ви е необходим миксер, всичко се бърка с вилица. Можете да смесите всички продукти и да печете.

А можете да направите двойна доза. В едната пропуснете джинджифила и какаото. Така имате една бяла и една кафява смес. Във форма за кекс ги редувайте, както Ви подскаже фантазията. Междувременно пускайте и плодчетата между слоевете.

Съвет: когато избирате съда за печене, имайте предвид, че се надува двойно.

Ето го и него!


Няма коментари:

Публикуване на коментар